Hi Fabio, thank you for this interview! How long have you been working in Gstaad?
I came to Switzerland six years ago and have been working at the Huus Hotel in Saanen as casserolier.
How did you come to work as casserolier? Would you like to keep on working in this capacity?
I got this job through an acquaintance, someone who already worked here. I would like to keep on working as a casserolier. Already, after six years, I have taken on more and more reponsibilities and I want to stay in this field.
What do you do during a typical day at work?
My typical day starts at 8 a.m. when I take care of the breakfast buffet, afterwards I take care of cleaning the casserole, dishes, and the staff canteen. At 1 p.m. I take a break until at 6 p.m. when I resume for the evening service of the à la carte restaurant.
What do you like about your job? What don’t you like?
I really like working in our team and I get on very well with the whole kitchen brigade. What don’t I like? Plucking fish for fish & chips… 🙂
What does a person need to do your job?
You have to have a good disposition and be dedicated to what you are doing.
What do you like doing in your time off?
I like spending time in the company of friends, going for a beer or two with friends, and especially following Benfica Lissabon!
Do you like living in the Gstaad region? Do you have advice for others coming here?
Yes, I like being in Gstaad! For new people coming here to work I would say that not all that glitters is gold…. and that you also have to be able to adapt.
Thank you Fabio for this interview!
Danke, Fabio, für dieses Interview! Wie lange bist du schon hier und wo arbeitest du?
Ich bin vor sechs Jahren in die Schweiz gekommen und arbeite sitdem im Hotel Huus als Casserolier.
Wie bist du dazu gekommen, als Casserolier zu arbeiten? Willst du dabei bleiben und in der Küche Karriere machen?
Ich habe diesen Job durch Vermittlung eines Bekannten bekommen, der schon hier arbeitete. Ich möchte gern in der Küche bleiben und habe in den sechs Jahren schon viel zusätzliche Verantwortung in meinem Arbeitsbereich übernommen.
Was sind deine typischen Aufgaben? Wie sieht ein normaler Arbeitstag bei dir aus?
Mein typischer Arbeitstag beginnt um 8 Uhr morgens, wenn ich mich um das Frühstücksbuffet kümmere. Danach kümmere ich mich um das Geschirr und die Reinigung der Personalkantine. Von 1 Uhr bis 6 Uhr abends mache ich Pause, danach komme ich für den Abendservice im A la carte Restaurant wieder.
Was gefällt Dir an Deinem Job? Was gefällt dir weniger?
Ich arbeite gern im Team und komme sehr gut aus mit der ganzen Küchenbrigade. Was ich nicht so mag? Fisch verarbeiten für Fish & Chips 🙂
Welche persönlichen Voraussetzungen braucht man für deinen Job?
Du musst eine gute Einstellung haben und deine Arbeit aus Überzeugung und mit Motivation machen.
Was machst du am liebsten in deiner Freizeit?
Ich bin gern mit meinen Freunden zusammen, gehe ein, zwei Bierchen mit ihnen trinken und dann bin ich natürlich Fan von Benfica Lissabon!
Bist du gern in Gstaadt und hast du Tipps für Leute, die neu nach Gstaad zum Arbeiten kommen?
Ja, ich bin sehr gern in Gstaad! Neuen Leuten würde ich sagen, dass hier nicht alles Gold ist, was glänzt und dass man anpassungsfähig sein sollte.
Danke, Fabio!